A lélek épsége a testben

Holisztikus gyógymód –„természetes csoda”

A holisztikus gyógyászat a szellem és a test együttes orvoslásának képviselője, hiszen teljes egészében vizsgálja az embert. A folyamat igen csak összetett, nagy hozzáértést igényel, de pozitív hatását több évezredes tapasztalatok bizonyítják.

 

 

Merre tartunk, van-e létjogosultsága a mai ember számára?

Az ókori Egyiptom központi szerepet töltött be a gyógyításban évezredekkel ezelőtt. Pirulák, szintetikus gyógyszerek hiányában az akkori emberek kénytelenek voltak a természet által felkínált gyógymódokat alkalmazni. Ők már akkor rájöttek, amit ma már egyre több hagyományos orvos is elismer, hogy minden egyes betegségre megtalálható a gyógyír a természetben, vagyis az ember közvetlen környezetében. Ezzel együtt alkalmazták a lelki gyógymódokat is, mely azért fontos, mert szinte az összes testi kórkép a lélek betegségére vezethető vissza.

Gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy a holisztikus gyógyászatba beletartozik, szinte minden létező tudománya a természetgyógyászatnak. Az indiaiak, a kínai gyógyítók is így segítenek a betegeiknek már hosszú évszázadok óta. Ha kicsit megnézzük az ottani embereket, láthatjuk, hogy egészségi állapotuk, ezzel arányosan életkoruk is messze megelőzi a nyugati világban élő emberekét. Ennél nagyobb bizonyíték nem is kell arra, hogy a „dolog működik”. A valós okok feltárása, annak gyógyítása az első lépés, majd ezt követően jöhet a gyógyítás, nem a tüneti kezeléssel, hanem a lelki okok megszüntetésével.

Segítség a természettől

Az egészséges emberi szervezet a közvetlen környezetével harmóniában áll. Ez bizonyított tény. Ha ez az egyensúly valami miatt felborul, akkor alakulnak ki a nem kívánatos betegségek. A szervezetnek – a mai világunk okozta számtalan káros hatás ellensúlyozására – be kell segítenünk a tökéletes működéshez. Erre valóak például a vitaminok, azon belül is a C-vitamin az egyik legfontosabb. Sejtmegújító hatása révén elengedhetetlen, hogy napi szinten adagoljuk szervezetünknek. A betegségek elkerülésében igen fontos szerepe van. A természetben is megtalálható vitaminforrás egyik legnagyobb koncentrátumú képviselője a homoktövis. A bogyójából készült szörp napi fogyasztásával azonnal elkezdődik szervezetünkben a nagytakarítás, és a jó közérzet lesz ennek első, szembetűnő bizonyítéka.

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?