Éjszakai nyugalom vagy alvászavar?

Nappali frissesség vagy fáradtság?

A forró nyári hónapokban igen csak megnő az alvászavarral küzdő emberek száma. Gyakran hallunk álmatlanságról, de a fordítottja sem ritka, mégpedig az egész napos aluszékonyság, fáradékonyság. A nagy melegben nehezebben és egyre későbbi időpontban tudunk elaludni, nem tudjuk magunkat kipihenni, ezért aztán nappal meglehetősen fáradtak vagyunk. Ez rányomja a bélyegét közérzetünkre is, kedvetlenek vagyunk és aktivitásunk sajnos nagyon alacsony frekvencián mozog.

Nagyon fontos, hogy kellően kipihenjük magunkat!

Egészségünk fenntartásához elengedhetetlenül szükségünk van megfelelő mennyiségű alvásra. Az alvással töltött órák száma azonban nem elegendő a kipihentséghez, a minőségi alvásra kell a legnagyobb figyelmet fordítanunk. Az éjfél előtti órákban történő alvás a legkipihentetőbb, ezért nem árt este tíz órakor már ágyban lennünk. A megfelelő minőségű ágy, matrac, ágynemű kiválasztásánál legyen elsődleges szempont a kényelem, a komfort. Az sem elhanyagolható szempont sokak szerint, hogy a szoba mely részében helyezkedik el az ágyunk. Az elektronikai eszközöket sem árt kikapcsolni éjszakára, hogy azok ne zavarhassák nyugalmunkat.

Az esti órákban már nem tanácsos ennünk, főként nem nehéz ételeket, mert ezek szintén megkeseríthetik éjszakai pihenésünket. A napi megfelelő mennyiségű folyadékot, tanácsos még jóval elalvás előtt elfogyasztani, hogy éjszaka ne kelljen felkelnünk. Nem mindegy az sem, hogy mit iszunk. Egy C-vitaminos homoktövis szörp elfogyasztásával, mindenképp jót teszünk szervezetünkkel, anyagcserénkkel. Ennek a pici kis bogyónak a C-vitamin tartalma tízszerese a narancs vitamintartalmának. Nem csak jótékony hatása, de rendkívül kellemes íze miatt is az egyik legkedveltebb hűsítő a nyári hónapokban is. Bizonyított tény, hogy a C-vitamin segít a szervezetnek abban, hogy egy olyan hormont hozzon létre, mely alapot ad ahhoz, hogy stabil és jó hangulatban lehessünk az egész nap folyamán. Fogyasszuk tehát a szörpöt egészséggel minden nap, és használjuk ki jótékony hatásait!

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?