Fő a nyugalom!

Óvjuk idegrendszerünket!

A vízben oldódó vitaminok közül, amelyeket változatos táplálkozással is pótolhatunk, az egyik legfontosabb a B vitamin. Ha megfelelő mennyiségben van jelen szervezetünkben, akkor segít nekünk a zsír és fehérje lebontásában, valamint a szervezet energiaellátásában is. Emésztőrendszerünk helyes működéséhez elengedhetetlen, de az izmok számára is nélkülözhetetlen vitamin. Van ezen kívül egy nagyon fontos szerepe, mégpedig az idegrendszer helyes működésének a biztosítása. A B vitaminok pozitívan befolyásolják testünk energia háztartását, ezért aztán a sokunk számára jól ismert kimerültség jeleit is képesek megszüntetni. A B vitaminnak több fajtája is létezik, melyeknek köztudottan stressz csökkentő hatásuk van. Így, ha megfelelő mennyiségben visszük be szervezetünkbe, jó eséllyel oldják az idegi feszültségeket.

A B vitamin elég csekély mennyiségben található meg a hétköznapi táplálékokban, ezért a szervezetben sincs jelen nagy mennyiségben. Hiánya számos idegrendszeri panasz okozója lehet, ezért oda kell figyelnünk, hogy kellő mennyiségben hozzájussunk, elkerülve a túladagolást is.

Hogyan juthatunk az optimális mennyiséghez?

Mivel a B vitaminok olyan hasznos vegyületek, melyek feltétlenül szükségesek szervezetünk egészséges működéséhez – de nem mindig vagyunk képesek azt kellő mennyiségben előállítani – ezért magunknak kell biztosítanunk az optimális mennyiség bevitelét. A változatos táplálkozás nem mindig elegendő, de szerencsére a természet patikájában van erre is megfelelő megoldás.

A homoktövis bogyójában bizonyítottan hatékony mennyiségben megtalálható a B1 és a B6 vitamin is. Napi rendszeres fogyasztásával már sokat tehetünk idegrendszerünk megfelelő működéséért, nem beszélve arról, hogy a homoktövisben számos egyéb vitamin is nagy mennyiségben megtalálható.

A B vitamin egészséges mennyiségben történő fogyasztásával elfelejthetjük a nyugtató – és altatószerek használatát, illetve megelőzhetjük vele, az idegrendszer működés zavaraiból adódó esetleges étvágytalanságot is.

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?