Fontos társunk, jó barátunk – az immunrendszer

Mi történik, ha jó és erős?

A szervezet védőpajzsa, testünk őre az immunrendszer. Feladata testünk, szerveink megóvása a betegségektől, tehát alapvető fontosságú, hogy jól működjön. Ha erős és megfelelően funkcionál, akkor mi magunk vagyunk egészségesek. Mi lenne annál fontosabb, mint, hogy óvjuk, védjük és erősítsük? Hogyan tudjuk ezt megtenni?

Megfelelő táplálkozással, mozgással és a kellő mennyiségű vitaminbevitellel. A természetben rengeteg zöldség és gyümölcs áll rendelkezésünkre, hasznos tápanyagokkal, fontos vitaminokkal. Köztük az egyik nagyon hatékony immunerősítő a homoktövis. A homoktövis bogyóból készült szörp fogyasztása például nagy segítségünkre lehet, hogy napi vitaminszükségletünket kellően biztosítsuk. Magas C, E-és A-vitamin tartalma mellett nem elhanyagolható szempont remek íze. Fogyasszuk bátran, érezni fogjuk, ahogy feltöltődünk, felfrissülünk és mosolyra fakasztjuk szervezetünket.

Mi várható, ha legyengül?

Tudjuk tehát, hogy mennyire fontos immunrendszerünk erősítése, folyamatos karbantartása, hiszen csak így tudunk kellőképpen védekezni a minket támadni készülő baktériumok, kórokozók ellen. Ha nem figyelünk oda, hamar érezhetjük a kellemetlen tüneteket, melyek a legyengült immunrendszer okán jelentkeznek.

Mindenki hallott már az úgynevezett „tavaszi fáradtság”-ról. Nos, ez nem csak a tél elmúlásával tapasztalható. Akkor is érezhetjük tüneteit, amikor a szervezet kiürül a tápanyagokból, vitaminokból. Előfordulhat kimerültség, állandó gyengeség érzése, kedvetlenség, álmosság. Ha az év bármelyik részében immunrendszerünk legyengült, a tünetek egyfajta segélykiáltások lehetnek, hogy tennünk kellene valamit. Pótolnunk kell a vitaminokat, ásványi anyagokat a szervezetünkben, hogy védőpajzsunk képes legyen szembeszállni a betegségekkel. Jellegzetes tünetek melyek az immunrendszer legyengülésére utalhatnak például a

  • rossz közérzet
  • gyengeség, fáradtságérzet
  • szédülés, nehéz koncentrálás
  • gyakori nátha, megfázás
  • allergiás panaszok
  • különböző bakteriális illetve vírusos fertőzések

Figyeljünk tehát jobban egészségünk megőrzésére, erősítsük immunrendszerünket, hogy folyamatos védelmet biztosíthasson számunkra!

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?