KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

A homoktövis (Hippophae rhamnoides) egy szuperélelmiszer; egy gyógynövény, amely a Himalája lejtőin őshonos, de ma már szerte a világon, így hazánkban is termesztik. Az ezüstfafélék családjába tartozó homoktövis egy tüskés lombhullató cserje, amely 2-6 méter magasra is megnő. Természetes populációja Magyarországon jelenleg kizárólag Újpesten található, amely 1974 óta védett. Lándzsás levelei ezüstös csillagszőrökkel fedettek, virágzata barna színű.

A homoktövis természetes immunerősítő; illetve számtalan betegség kezelésére alkalmas. A tibetiek egyenesen az „egészség tárának” nevezik. Segít kezelni többek közt a keringési problémákat, az emésztőrendszeri betegségeket, az égési sérüléseket; illetve fájdalomcsillapító és gyulladásgátló hatású. Erősíti a központi idegrendszert, így segít megelőzni a szorongást és a depressziót. A gyógynövény a fáradt szem felfrissítésére és a gyulladt fogíny megnyugtatására ugyancsak alkalmas.

A homoktövis jótékony hatásait már az ókorban is kihasználták. Egy a Kr. e. XI. században született tibeti írásban már említik a növény gyümölcsének gyógyító hatásait. Az ókori Kínában is előszeretettel alkalmazták a gyógynövényt; illetve az ókori görögök a lovaknak adtak belőle az olimpiai játékok előtt, hogy növeljék az erejüket.

A növényt számtalan formában fogyasztják, például szirupként, szörpként, dzsemként, ivóléként, borként és likőrként is.

A gyógynövény többek közt A-, C-, B1-, B6-, E és K-vitamint, szerves savakat, bioflavonoidokat, triglicerideket, karotinoidokat, illetve számos ásványi anyagot, mint például magnéziumot, kalciumot, káliumot, vasat, rezet és mangánt tartalmaz.

Az általunk forgalmazott, homoktövisből készült szörpök, instant porok és egyéb termékek kizárólag természetes összetevőkből készülnek; tartósítószereket, illetve mesterséges adalékokat nem tartalmaznak, így az egészségtudatosan táplálkozóknak is bátran ajánljuk őket.

Természetesen gyermekek is fogyaszthatják a homoktövisből készült termékeket. A legkisebbek elsősorban a szörpöket szeretik, de az instant port is adhatod nekik.

Nézd át webáruházunk kínálatát, és válaszd ki azokat a termékeket, amelyeket a legszívesebben kipróbálnál. Tedd őket a kosaradba, majd fáradj a virtuális pénztárhoz. Adataid megadása és a kívánt fizetési mód kiválasztása után add fel a rendelésed, és hamarosan megkapod a termékeket, amelyeket ingyen házhoz szállítunk neked.

Elérhetőségeink bármelyikén megkereshetsz minket, ha kérdésed vagy problémád van; kollégáink igyekeznek a lehető leghamarabb válaszolni.