Ne félj a naptól!

Mértékkel és vitamin biztosításával

Itt a nyár, a forró Balatoni napok, napsütéses tengerparti nyaralások időszaka. A fürdőzés a napozás mindenki számára felemelő élményt nyújt, a gyönyörű barna bőrre pedig ki ne vágyna?

Manapság nagyon erős sugárzásnak vagyunk kitéve az ózonréteg vékonyodása miatt. Legalább is ezt halljuk lépten-nyomon, figyelmeztetnek bennünket a napozás veszélyeire, az erős UV sugárzásra, a leégés kellemetlenségeire, s annak hosszú távú következményeire. A napkrém gyártók sorra ajánlják termékeiket, mindegyikük a saját készítményét tartja a legjobbnak, csak kapkodjuk a fejünket, hogy melyiket válasszuk. Vannak viszont, akik természetellenesnek, sőt kifejezetten károsnak tartják a nem természetes készítményeket, eszükbe sem jutna használni azokat. Vannak, akik a kakaóvaj adta természetes védelemre esküsznek, mely bizonyítottan valóban nagyon sok jótékony hatással bír. Nem csak napozáshoz ad védelmet a káros sugarak ellen, de testápolásra is kitűnő, puha tapintást és megfelelő ápolást nyújt a bőrnek.

A test belső védelme az első lépés

Nehéz állást foglalni bármelyik vélemény mellett is, egy dolog azonban egészen bizonyos. A természetben megtalálható vegyszermentes készítmények száz százalékban biztonságosak. Használatukkal csak jót tehetünk magunknak, minden szempontból. A bőr védelménél, ahogy szerveink rendben történő működésénél is, az első dolog, amit megtehetünk az, hogy belülről tápláljuk szervezetünket a megfelelő vitaminnal és ásványi anyaggal. Bőrünk védelménél az A vitamint tölti be a legfontosabb szerepet, annak fogyasztásával sokat tehetünk a testünket borító fontos szerv egészségéért. A homoktövisben rendkívül nagy mennyiségben megtalálható A vitamin felelős bőrünk egészségéért, védelméért. Fogyasztásával elkerülhetjük bőrünk kiszáradást, valamint számos kellemetlen bőrbetegséget.

A nyáron mindig aktuális témává váló napozás pedig – mértékkel – éppen, hogy egészséges lehet, D vitamin forrás szempontjából, nem pedig káros. Miért? Mert nem visszük túlzásba, a déli napfényt elkerüljük és napi rendszerességgel homoktövist fogyasztunk.

A homoktövis a  bőr védelmét oly mértékben biztosítja, hogy A vitamin tartalmának köszönhetően, belülről építi ki annak természetes védekezőképességét. Megelőzheti a napégést, így elérhetővé válik fokozatosan a szép barna szín elérése.

 

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?