Strandszezon és narancsbőr

Mit tehetek ellene?

Minden nő vágya a sima, tökéletes bőr, főleg a nyári időszakban, amikor strandolunk. Mi is a narancsbőr? Apró bemélyedések – vagy dudorok a bőr felszínén, melyeket nagyrészt anyagcserezavar okoz, de a mozgásszegény életmód is nagyban hozzájárul annak kialakulásához. A salakanyagok nem megfelelő módon való kiválasztása miatt, azok felhalmozódásakor vehetjük észre magunkon a tüneteket.

Nézzük meg, hogy mit tehetünk akkor, ha mi is küzdünk ezzel a nem túl esztétikus rendellenességgel.

A mozgás fontossága

A napi rendszeres mozgás mindenki számára fontos, hiszen az emberi szervezet alapvetően erre van berendezkedve. Sajnos, munkahelyünkön az ülő-, vagy álló munka következtében az úgynevezett aerob mozgás a nap nagy részében nem lehetséges. Fontos tehát, hogy munka után, legalább napi húsz-harminc percet mozgásra áldozzunk.

Pusztán ezzel már rengeteget teszünk egészségünkért, így a narancsbőr okozta problémák megszüntetéséért is. Ha arra lehetőségünk van, gyalogoljunk inkább hazamenet, használjuk a lépcsőt lift helyett, vagy esténként jutalmazzuk meg magunkat egy frissítő sétával!

A séta az a mozgásfajta, mely minden testrészünket megmozgatja, erősíti izmainkat, jó hatással van a szívre és nem terheli meg szervezetünket. Egy könnyű gyaloglás még az ízületeket is kíméli, sőt egyes gerincproblémákra – az úszás mellett – is kifejezetten ezt ajánlják.

A megfelelő étkezés és ásványi anyag bevitel

Rengeteget beszélünk a helyes táplálkozás fontosságáról, a cukor elhagyásáról, illetve a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról. Ezek mind – mind feltételei szervezetünk egészséges működésének. Fentieket szem előtt tartva, valamint a szükséges vitamin– és ásványi anyag bevitellel szembetűnő eredményeket érhetünk el a narancsbőr eltüntetésében már egészen rövid idő elteltével is.

A homoktövis bogyójából készült táplálék kiegészítők, szörpök napi fogyasztásával maga a természet gondoskodik arról, hogy a narancsbőrtől megszabaduljunk. A homoktövisnek – magas vitamintartalma mellett – kötőszövet erősítő hatása is ismert, melynek köszönhetően megakadályozza a narancsbőr kialakulását.

Egészségünkre!

 

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?