Új élet a szív alatt

Mindenből a legjobbat

Megtudtuk végre a várva – várt jó hírt, ami égbe kiáltó örömmel tölt el bennünket. Kisbabát várunk. Az első csodálatos gondolatok, a tervezgetés minden időnket leköti, nem is tudunk másra gondolni, csak az anyaság számtalan örömére. Ez így van rendjén, hiszen egy kisbaba érkezése az egyik legszebb dolog a világon. Így is marad ez a várandósságtól egészen életünk végéig. Igen, az első pillanattól a legjobbat szeretnénk nyújtani neki, amikor még parányi élete csak centiméterekben mérhető.

Az első pillanattól

A várandósság első napjaitól, sőt többen már a terhesség tervezésekor utána olvasnak és érdeklődnek, mi az, amire figyelni kell, mi az, amit fontos tudni terhesség idején. A számos dolog mellett, szinte elsőként tudatosul bennünk a vitaminok megfelelő mértékű fogyasztása és a helyes táplálkozás. A legjobb dolog, ha a kettő együtt történik meg.

Mit jelent ez?  Mindennapi étkezésünk része legyen olyan természetes vitaminforrás, mely ezt tökéletesen biztosítja. A gyógyszertári készítmények mellett a természetben is találunk vitaminbombákat. A mai emberek már tudják, hogy a természetes forrásból történő vitaminbevitellel mennyire jót tesznek szervezetükkel. Egy kismama mindent „átad” a magzatnak a fogantatás szinte első pillanatától.

Nagyon fontos tehát, hogy a legjobbat kapja, amire csak szüksége van. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen minőségben kapja ezt meg. Vegyszerek nélkül, úgynevezett „hordozóanyagok” nélkül, melyek a egyes készítményekben előfordulhatnak.

Egészségesen – a természetből

A természet – ne felejtsük el – mindenről gondoskodik, amire egy várandós hölgynek szüksége van, tehát érdemes körülnéznünk. Itt van például a homoktövis, mely annyi jótékony hatással rendelkezik, hogy azokat felsorolni is nagyon nehéz lenne.

A több száz ásványi anyag és számos vitamint hordozó növényben kiemelkedően magas C-vitamin tartalma mellett, A és E-vitamin is nagy mennyiségben megtalálható. Ezekre kiemelkedően nagy szüksége van anyának és magzatnak egyaránt. Egy finom homoktövis bogyóból készült szörp napi fogyasztása étrendünkbe iktatva, rendkívül jó hatással lehet a várandós időszakban is.

mrbogyo

Vélemény, hozzászólás?